Het restaurant in Puerto Vallarta waar de ontvoering was
NOS Nieuws

Leden drugsbende ontvoerd uit restaurant in Puerto Vallarta

In de Mexicaanse toeristenplaats Puerto Vallarta zijn acht gewapende mannen een restaurant binnengevallen en hebben daar een aantal mannen ontvoerd. De aantallen die in de media genoemd worden lopen uiteen van zes tot zestien mannen.

De ontvoerde mannen zijn volgens de Mexicaanse autoriteiten lid van het Sinaloa drugskartel, dat werd geleid door Joaquin 'El Chapo' Guzman die in januari werd gearresteerd. Het zou niet gaan om toeristen, benadrukken ze.

Bendeleden ontvoerd in populaire Mexicaans badplaats

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de kustplaats. Met 5 miljoen overnachtingen per jaar is Puerto Vallarta een van de drukste vakantiebestemmingen van Mexico.

Toeristen uit de hele wereld komen af op de witte stranden aan de Grote Oceaan, waar ze verblijven in grote all-inclusive-hotels. De Nederlandse reisorganisatie TUI kondigde begin deze maand aan dat ze vanaf november ook reizen aanbieden naar de Mexicaanse kustplaats.

Incident

TUI ziet voorlopig geen reden de vluchten naar Puerto Vallarta te schrappen. De reisorganisatie beschouwt de ontvoering als een incident waar geen toeristen bij betrokken waren.

"Als we denken dat een bestemming niet veilig is voor onze reizigers, bieden we geen reizen meer aan", zegt een woordvoerder. Dat is volgens de reisorganisatie nu niet aan de orde. TUI zal de berichtgeving over Puerto Vallarta nauwlettend in de gaten houden.

Puerto Vallarta ligt in de staat Jalisco waar ook het Jalisco New Generation-kartel actief is, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de machtigste drugskartels van het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl