Luuk Ikink werkte hiervoor als sidekick van Humberto Tan bij RTL Late Night
NOS Nieuws

Luuk Ikink wordt presentator bij RTL Boulevard

Luuk Ikink, voormalig sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, is de opvolger van Albert Verlinde bij RTL Boulevard. Verlinde maakte gisteren bekend dat hij na vijftien jaar het programma gaat verlaten. Ikink zegt echter niet de officiële opvolger van Verlinde te worden, maar aan de slag te gaan als co-presentator.

Ikink gaat vanaf 29 augustus vijf dagen in de week aan de slag voor het televisieprogramma. Hij presenteert het programma samen met afwisselend Winston Gerschtanowitz, Beau van Erven Dorens én Ruben Nicolai. Elke week verandert de co-presentator, Ikink wordt het vaste gezicht. Het programma wordt vanaf september op het Leidseplein in Amsterdam opgenomen.

Kans

"Soms doen zich kansen voor die je gewoon niet kan en mag laten liggen", zegt Ikink. "Bij RTL Boulevard kan ik werken bij een programma dat volop in ontwikkeling is, op een nieuwe plek en in een presentatieteam waarin ik mij nog meer kan ontwikkelen."

De 33-jarige Ikink verlaat RTL Late Night voor Boulevard. "Humberto heb ik het als tweede, na m'n moeder, al verteld. Ik vind het jammer om te stoppen met Late Night, maar die twee dingen vallen gewoon niet te combineren", zei hij vanochtend tijdens een radioshow op Radio 538.

Ook voor Ruben Nicolai is RTL Boulevard een nieuwe stap. "Ik vind het een heel spannend nieuw project. Het is voor mij een totaal nieuwe discipline en dus een prachtige uitdaging", zegt hij. "Ik ben zeer blij om met een getalenteerd redactieteam en zeer ervaren deskundigen te mogen samenwerken aan een programma dat zich al ruimschoots bewezen heeft."

Gisteren maakte Albert Verlinde bekend dat hij na vijftien jaar een punt achter zijn presentatiewerk bij RTL Boulevard zet. Hij is voor het laatst op 26 augustus bij het programma te zien.

"Na 15 jaar vond ik het een mooi moment om te stoppen en een volgende stap te gaan maken”, zei hij in een toelichting. Hij blijft in de musicalwereld aan het werk als directeur van Stage Entertainment Netherlands.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl