Ruim 1000 mensen kwamen vandaag bijeen om de imam en zijn assistent te herdenken
NOS Nieuws

Verdachte aangehouden voor doodschieten imam in New York

De politie van New York heeft een man die vastzat voor een ander vergrijp beschuldigd van doodslag op een imam en zijn assistent eergisteren. Ook wordt hem ten laste gelegd dat hij illegaal in het bezit was van een wapen.

De 35-jarige Oscar Morel werd gearresteerd nadat hij niet ver van de plek waar de imam werd doodgeschoten een fietser had aangereden. Na de aanrijding was hij doorgereden. Hij botste kort daarna op een politieauto die hem tot stoppen wilde dwingen.

Toen het huis van Morel na zijn aanhouding werd doorzocht, trof de politie een pistool aan. Ook werd er kleding gevonden die vergelijkbaar is met de outfit die de schutter droeg.

Verdachte aangehouden voor moord op imam New York

Uit bewakingsbeelden blijkt dat de schutter in een zwarte Chevrolet wegreed van de plek waar de schietpartij plaatsvond. Dezelfde auto was tien minuten later bij de aanrijding met de fietser betrokken.

Ongeveer duizend mensen, inclusief burgemeester De Blasio, kwamen gisteren bijeen om imam Maulama Alauddin Akonjee en zijn assistent Thara Uddin te herdenken.

Over het motief van de schietpartij is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl