NOS Nieuws

Promiss: eerst failliet, nu terug in de winkelstraat

De failliete modeketen Promiss keert na een jaar terug in de winkelstraat. In zes weken tijd worden er 26 winkels geopend, verspreid door het hele land.

De keten werd in het voorjaar van 2015 meegesleept in het faillissement van 'grote zus' Miss Etam. Na dat faillissement behield eigenaar R&S Retail de merknaam Promiss, omdat die mogelijk een online winkel of shop-in-shops wilde openen. Er gebeurde iets anders.

Omgekeerde overname

Het Belgische FNG Group, bekend van onder meer Claudia Sträter, bleek interesse te hebben in het Nederlandse bedrijf. En bovendien in de notering van R&S Retail aan de Amsterdamse beurs. De Belgen verleidden R&S Retail om een omgekeerde overname te doen. Dat wil zeggen dat het kleinere bedrijf (R&S Retail) het grotere bedrijf (FNG Group) overneemt, waarna de aandelen van het kleine bedrijf op naam van het grote bedrijf komen te staan. Op die manier kreeg FNG Group niet alleen de naam Promiss maar ook de beursnotering in handen.

Het Belgische modebedrijf heeft grote plannen met Promiss. Niets moet straks nog herinneren aan het oude merk. Na de 'rebranding' hoopt het merk vrouwen vanaf veertig jaar aan te spreken met 'vrouwelijke, stijlvolle en toegankelijke kleding'. Er komt ook een accessoirelijn en een interieurlijn.

Naast de 26 winkels wil Promiss op korte termijn vijftig online verkooppunten hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl