NOS SportAangepast

Haase naar derde ronde Melbourne

Robin Haase heeft op de Australian Open voor het eerst in zijn carrière de derde ronde van een grand slam-toernooi bereikt.

De Hagenaar won in Melbourne met 6-4, 6-4, 3-6, 6-2 van de als 26ste geplaatste Argentijn Juan Mónaco.

Haase kan terugkijken op een uitstekend optreden. Zijn service liep goed, hij kon geregeld zijn ijzersterke forehand in stelling brengen en zocht waar het kon het net op.

Zowel in de eerste als de tweede set plaatste Haase op 5-4 de beslissende break. Eén zwakke servicegame kostte hem de derde set, maar de Hagenaar toonde zich mentaal sterk en stond in set vier nog maar twee games af.

Roddick volgende opponent Haase

Om de achtste finales te bereiken zal Haase op zijn best moeten zijn, want in de derde ronde wacht niemand minder dan Andy Roddick. De als achtste geplaatste Amerikaan won met 7-6 (7), 6-2, 6-3 van de Rus Igor Koenitsin.

"Dat wordt heel lastig", zei Haase over het treffen met Roddick. "Hij serveert geweldig, passeert goed en zoekt vaak de aanval op een tweede opslag. Ik zal dus op mijn allerbest moeten serveren."

Roddick staat voor het negende jaar op rij in de derde ronde in Melbourne en in 2003, 2005, 2007 en 2009 haalde hij er de halve finales. Tegen Koenitsin had de Amerikaan het één set lastig, maar na de tiebreak met 9-7 gewonnen te hebben, kwam hij niet meer in de problemen.

"Ik heb het gevoel dat ik de ballen goed sta te raken. Bovendien loopt mijn service goed", zei Roddick, die in twee duels nog geen keer werd gebroken.

Simon laat Federer hard werken

Titelhouder Roger Federer moest tot het gaatje gaan tegen Gilles Simon. De Fransman leek er in straight sets af te gaan tegen de lang grandioos spelende Federer, maar maakte het de Zwitser nog bijzonder lastig: 6-2,6-3,4-6,4-6,6-3.

Simon, die de vorige twee ontmoetingen had gewonnen, werd van de mat geveegd in de eerste twee sets door een magistrale Federer, die de mooiste passings met de fraaiste stopvolley's afwisselde.

Maar halvewege set drie ging de machine haperen. Simon, vorige week nog winnaar in Sydney, zag de twijfel in Federers spel sluipen, beet zich vast in de rally en sleepte er een vijfde set uit. Daarin toonde Federer weer zijn meesterschap.

Verdasco overleeft matchpoints

Fernando Verdasco bereikte met de hakken over de sloot de derde ronde in Melbourne. De Spanjaard overleefde tegen Janko Tipsarevic drie matchpoints: 2-6, 4-6,6-4,7-6 (0),6-0.

Tipsarevic kreeg de matchpoints op 5-4 en 6-5 maar verzuimde het duel uit te serveren en was daarvan zo van slag dat hij de tiebreak met 7-0 verloor en in het vervolg ook geen game meer won.

Novak Djokovic was Ivan Dodig met 7-5, 6-7 (8), 6-0, 6-2 de baas. Dodig hield twee sets knap gelijke tred met Djokovic, des te merkwaardiger was zijn enorme terugval na zijn winst (op zijn derde setpunt) in de tiebreak.

In het vervolg was de Kroaat volstrekt kansloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl