NOS Sport

Postma heeft wondertje nodig voor medaille in Finn-klasse

Pieter-Jan Postma heeft een klein wonder nodig om Rio de Janeiro te verlaten met een olympische medaille. De Friese zeiler verspeelde zondag in de Finn-klasse zijn vierde plaats in het klassement door in de negende race als negentiende en in de tiende race als zestiende te finishen.

Postma zakte, met alleen de medalrace dinsdag nog op het programma, van de vierde naar de zevende plaats in het klassement. Het goud is voor de Brit Giles Scott, die zo'n grote voorsprong heeft opgebouwd dat de titel hem niet meer kan ontgaan.

Zeiler Pieter-Jan Postma in actie in de olympische Finn-klasse

Postma eindigde vier jaar geleden in Londen op de meest ondankbare plaats; vierde. In Rio de Janeiro moest de revanche volgen. Zaterdag won hij zijn eerste race op het olympisch water en steeg hij naar de vierde plaats.

Een dag later kon hij die positie niet vasthouden. Goud en zilver zijn voor de Fries al uit het zicht. Brons kan nog, als dinsdag alles meezit. Zijn achterstand op de nummer drie, Kroaat Ivan Kljakovic Gaspic, bedraagt vijftien punten.

470 en Nacra

In de 470-klasse waren de resultaten van Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen wisselvallig. De zesde race leverde de vierde plaats op, de zevende de tiende. De achtste race werd uitgesteld. In het klassement staan de Nederlandse vrouwen na zeven van de elf races negende. De verschillen tussen de plaatsen drie en negen zijn echter klein.

Voor het Nacra-team Mandy Mulder en Coen de Koning zit het olympisch zeiltoernooi erop. Het duo lukte het niet in de top-10 te eindigen na twaalf races. Mulder en De Koning noteerden in de elfde race nog wel een mooie derde plaats.

De twee andere races leverden de veertiende en dertiende plaats op. Daardoor eindigde het tweetal na twaalf races op de veertiende plaats. Geen medalrace dus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl