John Degenkolb heeft in Noorwegen zijn eerste zege van het seizoen geboekt
NOS Wielrennen

Zeven maanden na ongeluk mag Degenkolb eindelijk juichen

Bijna zeven maanden nadat John Degenkolb op trainingskamp in Spanje werd aangereden, heeft de Duitser zijn eerste zege van het jaar mogen vieren. In de slotetappe van de Arctic Race of Norway, een rit van 193 kilometer van de start op de poolcirkel naar Bodø, klopte Degenkolb Arnaud Démare en Alexander Kristoff in de massasprint.

De slotetappe draaide ondanks een reeks ontsnappingen uit op een massasprint. Démare ging van kop af, werd gepasseerd door Kristoff die op zijn beurt werd voorbijgestoken door Degenkolb. Moreno Hofland van Lotto-Jumbo werd vierde, Danny van Poppel (Sky) vijfde.

Daarmee lijkt Degenkolb, die na het seizoen Giant-Alpecin verruilt voor Trek-Segafredo, precies op tijd in vorm voor de Ronde van Spanje die op 20 augustus begint. In de Vuelta won de Duitser al tien etappes.

De eindzege in het noorden van Noorwegen was voor Gianni Moscon. De 22-jarige Italiaan veroverde de leiding zaterdag in de koninginnenrit en zag zijn voorsprong van 15 seconden op naaste belager Stef Clement (IAM) niet meer in gevaar komen.

Wielrensters domineren in Noorwegen

Zuidelijker in Noorwegen was er dubbel Nederlands succes. In de slotrit van de Ronde van Noorwegen voor vrouwen waren de bloemen voor Anouska Koster (Rabo-Liv).

De eindzege in de Noorse driedaagse rittenkoers was voor Lucinda Brand (Rabo-Liv), die zaterdag in de tweede etappe bijna een minuut voor haar concurrenten eindigde.

Haar ploeggenotes Thalita de Jong en Koster vergezelden de eindwinnares op het podium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl