Mourinho begint met winst bij terugkeer in Premier League

Zlatan Ibrahimovic scoort bij zijn debuut in de Engelse competitie
    Zlatan Ibrahimovic viert zijn eerste competitiedoelpunt voor United

José Mourinho heeft bij zijn terugkeer in de Premier League een eenvoudige overwinning geboekt. De Portugees, die afgelopen seizoen bij Chelsea werd ontslagen, won met zijn nieuwe club Manchester Unitedmet 3-1 bij Bournemouth.

De volledige voorhoede met Wayne Rooney, Anthony Martial en Zlatan Ibrahimovic was al in scoringspositie geweest toen Juan Mata na veertig minuten spelen optimaal profiteerde van een te korte terugspeelbal van aanvoerder Simon Francis op zijn doelman Artur Boruc: 0-1.

Na rust kopte Rooney raak. Ibrahimovic zette zijn debuut in de Premier League daarna glans bij met een doelpunt. De eretreffer van Adam Smith voor de thuisploeg kwam uit het niets.

Daley Blind speelde de hele wedstrijd. Memphis Depay viel vlak voor tijd in. De Franse recordaankoop Paul Pogba van United had nog geen toestemming om te spelen omdat hij een schorsing had overgehouden aan zijn tijd bij Juventus.

Nathan Aké, die afgelopen zomer Watford verruilde voor Bournemouth, bleef zondag nog op d bank bij zijn nieuwe club.