Het bierfestival is geïnspireerd op Oktoberfest
NOS Nieuws

Noord-Koreanen in Duitse sferen op eerste bierfestival

Noord-Korea moet volgens de economische plannen van leider Kim Jong-Un over vijf jaar een "hoogbeschaafde macht" zijn. Daarvoor wil het land onder meer investeren in cultuur, te beginnen met een door Oktoberfest geïnspireerd bierfestival. Dit weekend was de eerste editie in Pyongyang.

Twintig dagen lang kunnen de inwoners van de Noord-Koreaanse hoofdstad genieten van bier. Bijna alles aan het festival klopt: het bier wordt geserveerd in pullen, de bezoekers mogen plaatsnemen aan houten tafels en de drankjes worden gebracht door vrouwen. Alleen de Dirndl-jurkjes zijn ingeruild voor stewardessen-pakjes.

Het Noord-Koreaanse Taedonggang-bier organiseert festival

Leider Kim Jong-Un wil dat het bierfestival ieder jaar wordt georganiseerd. De bezoekers lijken dat, aan de beelden van het feest te zien, wel te zien zitten. De keuze op de bierkaart is niet zo heel groot. Alleen het Noord-Koreaanse merk Taedonggang mag worden verkocht.

Heineken

Dat betekent niet dat ze niet weten wat er nog meer te koop is in de wereld. "Heineken is het beroemdste biertje ter wereld", vertelt een bezoeker. "Maar ook de allerduurste van Nederland. Voor ons is dat Taedonggang en ik denk dat het nog duurder is in verhouding ook."

Duur is relatief, want voor een dagje bierfestival in Pyongyang betaal je 3 dollar. Daar krijg je twee gratis biertjes bij. Als je meer wil, kan je kiezen voor pilsjes variërend van 50 cent tot 3 dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl