NOS SportAangepast

Mir wint Moto3 in Oostenrijk, Bendsneyder zevende

Mir wint Moto3 in Oostenrijk, Bendsneyder sterk

Bo Bendsneyder is in de Grote Prijs van Oostenrijk als zevende geëindigd in de Moto3-klasse, zijn beste prestatie ooit. De overwinning in Spielberg ging naar Joan Mir. De 18-jarige Spanjaard boekte zijn eerste GP-zege. Hij was ook al voor het eerst van poleposition vertrokken.

Voor Bendsneyder was het de vierde keer op rij en de vijfde keer in totaal dat hij zich in de punten reed. Zijn zevende plaats leverde hem negen punten op. De debutant van KTM staat nu met 27 punten twintigste in de WK-stand.

De Zuid-Afrikaan Brad Binder kwam als tweede over de finish en verstevigde zijn koppositie in het WK-klassement. Jorge Navarro, de nummer twee in de stand, viel en haalde geen punten. Romano Fenati, de nummer drie, werd door zijn eigen team geschorst omdat hij de gedragsregels overtreden had.

Zarco loopt uit

In de Moto2 liep Johann Zarco verder uit op de concurrentie. De Fransman won de race in Oostenrijk, terwijl de Spanjaard Álex Rins, de eerste achtervolger in de WK-stand, als derde over de streep kwam. Het verschil tussen beide coureurs is opgelopen tot 34 punten.

Bo Bendsneyder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl