Politie in Milwaukee
NOS Nieuws

Burgemeester Milwaukee roept op tot kalmte

De onlusten die uitbraken in Milwaukee, nadat de politie een man had doodgeschoten, zijn gevoed door sociale media. Dat zegt burgemeester Tom Barrett van de Amerikaanse stad. Barrett roept op tot kalmte.

Zo'n honderd mensen zochten de confrontatie met de politie na het schietincident. Een agent raakte gewond toen een baksteen naar zijn politieauto werd gegooid. Bij deze ongeregeldheden werden auto's en een tankstation in de brand gestoken. Drie mensen zijn aangehouden.

Branden na rellen in Milwaukee

Eerder op de avond hielden agenten een auto aan met twee inzittenden die direct op de vlucht sloegen. Agenten gingen achter de mannen en aan en een 23-jarige man werd doodgeschoten. Hij werd geraakt in borst en arm.

De mannen zouden zijn staande gehouden wegens "verdachte activiteiten", volgens burgemeester Barrett. De politie verklaarde eerder dat een van de mannen gewapend was met een gestolen pistool. Of hij dat wapen ook op de agenten heeft gericht is onduidelijk. De agent die heeft geschoten droeg een camera bij zich en er wordt onderzoek gedaan naar het incident.

Sociale media

Volgens de burgemeester werden de ongeregeldheden gevoed door berichten op sociale media waarin werd opgeroepen om naar het gebied te komen. Op een persconferentie zei Barrett: "We moeten kalm blijven. Er wonen veel goede mensen in deze buurt".

Burgemeester Milwaukee roept op tot kalmte

In de Verenigde Staten zijn de laatste jaren verschillende incidenten geweest waarbij politie in opspraak raakte na het neerschieten van zwarte Amerikanen. De identiteit en het ras van deze man zijn niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl