Loris Brogno heeft gescoord voor Sparta tegen PEC Zwolle en wil dat weten ook.

Sparta boekt ruime zege bij PEC Zwolle

Sparta heeft voor het eerst sinds 14 februari 2010 weer een wedstrijd in de eredivisie gewonnen. In Zwolle won de ploeg van Alex Pastoor knap met 3-0 van PEC Zwolle.

In de eerste helft viel amper iets te genieten. De Belg Loris Brogno opende voor rust de score na een slim hakje van Stijn Spierings. De jongeling kreeg verrassend de voorkeur boven Thomas Verhaar en beloonde dat met twee assists.

PEC trok ineens als door een adder gebeten ten aanval,met een verre knal van Ryan Thomas als hoogtepunt. Na rust drong PEC verder aan, maar aan de overzijde schoot de Australiër Craig Goodwin fortuinlijk, maar bijzonder fraai raak uit een van de spaarzame uitbraken van de bezoekers.

Toen vervolgens een doelpunt van Dirk Marcellis terecht wegens buitenspel werd afgekeurd, was het pleit beslecht. In de slotfase profiteerde Brogno nogmaals van de ruimte die PEC Zwolle moest toestaan.