NOS Nieuws

Duizend mensen gered in overstroomd Louisiana

In de door zware overstromingen geteisterde Amerikaanse staat Louisiana hebben hulpverleners zeker duizend mensen uit huizen en auto's gered die bedreigd werden door het hoge water. Gouverneur Edwards noemt de watersnood "een historische gebeurtenis, een ramp die voorlopig nog niet voorbij is". Tot dusver is bekend dat zeker drie mensen door de overstromingen zijn omgekomen.

In het zuidwesten van Louisiana wordt gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en stroomversnellingen, nu er nog meer zware regenval op komst is.

Vrouw op het nippertje gered voor watermassa

De duizend militairen die op zoek zijn naar mensen in nood krijgen in de loop van de dag versterking van nog eens 250 collega's. Er zijn inmiddels zestien opvangkampen voor de slachtoffers van de watersnood geopend. Het Rode Kruis voorziet de kampen van voedsel en drinkwater.

Meer dan honderd wegen in het gebied zijn afgesloten. De gouverneur heeft de burgers in het getroffen gebied opgeroepen niet onnodig de weg op te gaan, en direct gehoor te geven aan de instructies van hulpverleners.

In Louisiana is vrijdagavond de noodtoestand uitgeroepen en er is een avondklok ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl