Spelers van Excelsior vieren feest

Excelsior verslaat FC Groningen na krankzinnige slotminuut

Excelsior heeft ook zijn tweede duel onder trainer Mitchell van der Gaag in winst omgezet. Op Woudestein was Excelsior met 2-0 te sterk voor FC Groningen, dat voor de tweede keer in een week een zeperd beleefde tegen een club uit Rotterdam.

Voor Excelsior is het een historische seizoensstart: voor het eerst is het na twee duels in de eredivisie nog ongeslagen.

Bliksemstart, waanzinnig slot

Verdediger Jurgen Mattheij opende al na twee minuten koppend de score na een vrije trap van Ryan Koolwijk. Het bleek de voorbode voor een kansenregen voor de gastheer, die niet wisten te profiteren van slordig verdedigen van de ploeg van Ernest Faber.

Na rust greep Groningen het initiatief, maar kwam het niet tot grote kansen. In de slotminuut ging doelman Sergio Padt zich met de aanval bemoeien. Bij een vrije trap in de slotseconden kopte hij zelfs op de paal. Maar in de tegenstoot veroverde Excelsior de bal op de terugstormende Groningse goalie en profiteerde Kevin Vermeulen door vanaf eigen helft het lege doel te vinden.

De trainers Mitchell van der Gaag en Ernest Faber

Werk aan de winkel

De nederlaag is een bittere pil voor de zichtbaar ontevreden ogende FC Groningen-trainer Ernest Faber, die binnen een half uur centrale verdediger Hedwiges Maduro slachtofferde voor de Bosniër Samir Memisevic.

Vorige week verloren de Groningers in eigen stadion met 5-0 van Feyenoord.