De trein op het station van Salez
NOS Nieuws

Gewonden bij aanval met mes in Zwitserse trein

In Zwitserland hebben zes passagiers van een trein vanmiddag steek- en brandwonden opgelopen doordat ze werden aangevallen door een 27-jarige Zwitserse man. Enkele slachtoffers zijn zwaargewond. De dader is eveneens ernstig gewond geraakt, meldt de politie van het kanton Sankt Gallen. Dat de dader handelde met een terroristisch motief, is volgens de politie zeer onwaarschijnlijk.

De man stak bij een vrouwelijke passagier een vloeistof in brand en stak daarna met een mes willekeurig in op zijn medereizigers. Het incident gebeurde bij het station van Salez, vlak bij de grens met Liechtenstein in het zuidoosten van Zwitserland.

De machinist stopte de trein in het station van Salez vanwege het brandalarm. Politie en hulpdiensten waren vrijwel direct ter plekke, snel gevolgd door enkele reddingshelikopters, aldus een politiewoordvoerder.

Vrouw

In de trein zaten op het moment van de aanval enkele tientallen passagiers.

De slachtoffers zijn een man van 50, een jongen van 17, drie vrouwen van 17, 34 en 43 en een kind van 6. Geen van de gewonden kan al verhoord worden door de politie. De woning van de verdachte wordt door de politie doorzocht.

Politieonderzoek na mesaanval in Zwitserse trein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl