E.coli kan op het vlees terecht komen als de dieren niet zorgvuldig worden geslacht
NOS Nieuws

Terugroepactie kogelbiefstuk van de Lidl om poepbacterie

Op de kogelbiefstuk uit de diepvries van supermarkt Lidl is de poepbacterie E.coli aangetroffen. Klanten worden gewaarschuwd de kogelbiefstuk niet te eten.

De Duitse vleesproducent Artland Convenience is een terugroepactie begonnen. Klanten van de Lidl worden via een krantenadvertentie opgeroepen om de Glenfell-kogelbiefstuk niet te eten, maar terug te brengen naar de winkel. De klant krijgt dan zijn geld terug.

Het gaat volgens de vleesproducent om de STEC-bacterie, een variant van E.coli. De bacterie zit vaak in mest. Als de darmen van geslachte dieren per ongeluk kapot worden geprikt, kan E.coli op het vlees terecht komen.

Het gaat om vlees met een houdbaarheidsdatum tot 01-06-2018. Dat is vlees dat in juni dit jaar is ingevroren. De Lidl ontdekte de bacterie bij controle van het vlees. Er wordt nog gekeken of de supermarkt in toekomst blijft verwerken met deze vleesproducent.

E.coli-bacteriën produceren een gifstof waar mensen maag- en darmklachten van kunnen krijgen, zoals bloederige diarree. Voor zwangere vrouwen, kinderen en ouderen kan een besmetting levensgevaarlijk zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl