Deze school is compleet overstroomd
NOS Nieuws

Noodtoestand in Louisiana om stortregens

In de Amerikaanse staat Louisiana is de noodtoestand uitgeroepen vanwege de aanhoudende stortregens. Die hebben al aan zeker twee mensen het leven gekost. Beiden waren oudere mannen die zijn verdronken tijdens een overstroming.

Door de regen zijn verschillende wegen in Louisiana en het zuiden van Mississippi onbegaanbaar geworden en zijn delen van steden overstroomd.

De stad Greensburg is compleet ontoegankelijk geworden doordat alle toegangswegen zijn overstroomd. Verschillende bewoners moesten uit hun auto of van de daken van huizen gered worden, schrijft CNN. Een bewoner had zelfs zijn toevlucht gezocht in een boom.

In een andere stad, Tangipahoa, zijn zeker honderd bewoners geëvacueerd. Een vader en zijn zoon worden nog vermist, nadat ze waren meegesleurd door het water.

De gouverneur heeft noodtoestand uitgeroepen omdat verwacht wordt dat de regen nog zeker een paar dagen aanhoudt. Dat betekent dat voorlopig alle scholen en andere overheidsgebouwen gesloten blijven; ook is er een avondklok ingesteld.

'Hij viel en het water sleurde hem mee'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl