Rubio Rubin van FC Utrecht (l) in duel met sc Heerenveen-speler Stefano Marzo

Heerenveen speelt thuis gelijk tegen FC Utrecht

SC Heerenveen en FC Utrecht hebben in hun tweede wedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld.

Na een stroef begin kwam de 1-0 van de Friezen uit de lucht vallen. De bal kwam met geluk bij Luciano Slagveer, die raak schoot.

FC Utrecht liet weinig zien, maar leidde wel plots met 2-1. Een onderbroken slalom van Yassin Ayoub leidde tot een rake penalty van Sébastien Haller en twee minuten later scoorde Bart Ramselaar van afstand.

Na rust was FC Utrecht beter en nu viel de gelijkmaker van de thuisploeg juist onverwacht. Reza Ghoochannejhad werkte na een scrimmage (waar volgens de bezoekers een overtreding van Jerry St. Juste aan voorafging) de bal over de lijn.

Het spel golfde op en neer, met in de slotfase veel hectiek voor het Utrechtse doel. Een winnende treffer bleef echter uit.

Heerenveen begon de competitie vorige week ook al met een gelijkspel tegen AZ (2-2), FC Utrecht verloor toen met 2-1 van PSV.