Robert van der Horst wordt in de mangel genomen door twee Duitse tegenstanders.

Dure nederlaag hockeyers tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben hun vijfde wedstrijd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met 2-1 verloren van titelverdediger Duitsland. De twee teams hadden zich al geplaatst voor de kwartfinales en een mogelijke confrontatie daarin met Australië hing als een schaduw over het duel. Een zege zou de kans daarop verkleinen.

Het was aan doelman Jaap Stockmann te danken dat Duitsland (via een tip-in van Florian Fuchs) slechts één keer scoorde. Het tweede kwart was veel meer een open gevecht, waarin Nederland goede kansen kreeg. Zo raakte Seve van Ass de paal uit een strafcorner.

Hockeyers verliezen van Duitsland

Aansluitingstreffer

Met een mooie tip-in van Mats Grambusch vergrootte Duitsland kort na rust de marge. Rogier Hofman en Van Ass waren dicht bij een tegengoal, maar die viel pas kort voor het einde van het derde kwart met twee Duitsers op de strafbank. Van Ass rondde een fraaie aanval bekwaam af.

In de slotfase drong Oranje aan, maar een beloning bleef uit. Mirko Pruijser raakte de paal en een strafcorner van Mink van der Weerden werd van de de lijn gehaald.

Dure nederlaag

Door de nederlaag eindigt Nederland als tweede in groep B. Nederland moet het in de kwartfinales opnemen tegen Australië. De wereldkampioen versloeg in zijn laatste groepswedstrijd Brazilië met 9-0. De Australiërs eindigen daardoor als derde in hun groep. Oranje speelt de kwartfinale zondag om 23.00 uur Nederlandse tijd.