Een filiaal van MS Mode
NOS Nieuws

MS Mode vraagt faillissement aan

De bewindvoerders van MS Mode hebben faillissement aangevraagd voor de Nederlandse delen van de kledingketen. De 130 winkels worden gesloten. Er werken 660 mensen bij MS Mode in Nederland.

Vorige week vroeg de keten van winkelondernemer Roland Kahn uitstel van betaling aan. Kahn - die eerder dit jaar een poging deed om warenhuis V&D in handen te krijgen - nam M&S Mode in 2010 over van toenmalig V&D-eigenaar Maxeda en doopte deze om naar MS Mode.

De aanvraag van het faillissement heeft een "technische achtergrond", aldus curator Cees de Jong. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld. Nu neemt uitkeringsinstantie UWV dat over.

Ook de website van MS Mode is vanochtend gesloten. "De producten kunnen we momenteel niet meer vervoeren. Of de webshop op zwart blijft, hangt af van de omstandigheden", aldus De Jong.

De bewindvoerders keken de afgelopen dagen of er kandidaten waren die de activiteiten van MS Mode in ons land wilden voortzetten. Die zoektocht zou op niets zijn uitgelopen. Internationaal telt het bedrijf 2300 medewerkers en heeft het ook 270 winkels in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Langgekoesterde wens

M&S, opgericht in 1964, was ooit een keten voor vrouwen van 30 jaar en ouder. Het was van zakenman Kahn een langgekoesterde wens M&S over te nemen. Hij zag dat mensen steeds zwaarder worden: "Die groep vrouwen groeit en groeit en wil betere en leukere kleding", zei hij. Kahn wilde van MS Mode een soort Zara maken, maar dan voor grote maten. In Nederland is dat dus niet gelukt, in andere Europese landen gaat MS Mode wel door.

De directie van MS Mode toonde zich bij de onlangs verkregen surseance nog positief over de kansen om verder te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl