Vakantiegangers op Schiphol krijgen vanochtend last van de staking bij EasyJet
NOS NieuwsAangepast

EasyJet-piloten staken opnieuw, zeven vluchten geschrapt

Nederlandse piloten van EasyJet staken opnieuw. Vanochtend om 05.00 uur hebben ze het werk neergelegd en ze gaan pas weer na 10.00 uur aan de slag. Het is de derde staking in korte tijd.

De staking heeft invloed op zeven vluchten die vroeg in de ochtend vanaf Schiphol zouden moeten vertrekken, heeft een woordvoerder van EasyJet bevestigd. Al deze vluchten zijn geannuleerd. Hierdoor vallen ook retourvluchten uit. "Door het uitvallen van bijvoorbeeld de vlucht naar Palma om 06.10 uur vervalt ook de terugvlucht van Palma naar Amsterdam later op de dag", zegt een woordvoerder.

Vluchten EasyJet, donderdagochtend 11 augustus

TijdstipBestemmingVluchtnummer
06.10Palma de MallorcaEZY 7953
07.05Londen GatwickEZY 8868
07.10Olbia (Italië)EZY 7985
07.20Tel AvivEZY 7933
07.20RomeEZY 7975
07.30MarseilleEZY 7961
07.30LyonEZY 7911

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) beaamt dat de staking tot grote overlast kan leiden voor reizigers. "Geen piloot staakt voor zijn plezier, maar het management van EasyJet geeft ons door zijn opstelling geen andere keuze", aldus vakbondsvoorzitter Steven Verhagen.

Na de vorige staking, op 1 augustus, hoopten de piloten met de luchtvaartmaatschappij om tafel te gaan. Dat gebeurde niet. "We hebben Carolyn McCall, de bestuursvoorzitter, per brief opgeroepen om serieus in gesprek te gaan. Daar werd afwijzend op gereageerd. Sterker nog: met een hoger beroep en een nieuw kort geding - dat aanstaande vrijdag plaatsvindt - probeert EasyJet onze stakingen te verbieden", zegt een woordvoerder van de VNV.

De piloten voeren actie voor een betere cao. Ze willen minder zware roosters, meer doorbetaling bij ziekte en een beter pensioen.

EasyJet zegt teleurgesteld te zijn in de piloten. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een goed cao-voorstel neergelegd, met onder meer een betere pensioenregeling, verbeteringen in het werkrooster en verbeterde uitbetaling bij ziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl