NOS Sport

Groepswinst voor Brouwer/Meeuwsen na derde zege

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben bij het beachvolleybaltoernooi in Rio de Janeiro ook hun derde groepsduel gewonnen. De wereldkampioenen van 2013, die als tweede zijn geplaatst op de Olympische Spelen, wonnen van het als elfde geplaatste Poolse duo Bartosz Losiak/Piotr Kantor: 21-19, 21-19.

De toeschouwers op het strand van de regenachtige Copacabana, verstopt onder paraplu's en poncho's, zagen hoe de Nederlanders snel de voorsprong grepen. De Polen hadden in de openingsfase geen antwoord op de harde klappen van Brouwer/Meeuwsen.

Toch dachten Losiak/Kantor even later tot 9-8 terug te komen, maar uit een door Nederland aangevraagde challenge bleek de bal in het voordeel van Brouwer/Meeuwsen op de lijn te zijn geland. In plaats van 9-8 werd het dus 10-7.

Een belangrijk moment, want daarna kwam het Oranjeduo niet meer in gevaar en wist het de eerste set met 21-19 te winnen.

  • AFP
    De duimen gaan de lucht in bij Alexander Brouwer nu de groepswinst binnen is
  • ANP
    Een blok van Robert Meeuwsen tegen het Poolse duo

In de tweede set pakten de Nederlandse favorieten direct weer het initiatief door een aantal mooie rally's winnend af te sluiten. De wind leek iets meer invloed te krijgen in de wedstrijd, maar het bracht het Oranjeduo niet aan het wankelen.

Met een ace zette Brouwer de Polen op een achterstand van vijf punten, waarna een 2-0 winst erg dichtbij kwam. Uiteindelijk benutten de Nederlanders pas hun vierde wedstrijdpunt na een mislukte service van de Polen: 21-19.

Brouwer en Meeuwsen zijn al zeker van de overwinning in de groep en daarmee plaatsing voor de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl