Donald Trump op de campagnebijeenkomst in Wilmington
NOS Nieuws

Kamp Clinton valt over Trumps hint aan wapenbezitters

Het campagneteam van Hillary Clinton verwijt Donald Trump opnieuw dat hij oproept tot geweld. Trump zei op een campagnebijeenkomst dat het recht om wapens te dragen in gevaar komt als Clinton president wordt. De gewraakte opmerking die hij vervolgens maakte was "dat de aanhangers van het Tweede Amendement daar misschien iets op weten". In dat amendement is het recht op het bezit van vuurwapens vastgelegd.

Trump waarschuwde zijn toehoorders dat Clinton niets moet hebben van het Tweede Amendement, en dat ze rechters zal benoemen die er net zo over denken. Het standpunt van Clinton is dat ze beperkingen wil opleggen aan het wapenbezit maar dat ze niet zal tornen aan het grondwetsartikel.

'Misschien dat de Tweede Amendement-mensen er iets aan kunnen doen'

Volgens Clintons campagneleider is de zaak helder: "Wat Trump doet is gevaarlijk. Het past een persoon die president van de Verenigde Staten wil worden niet om op de een of andere wijze het gebruik van geweld te suggereren".

De woordvoerder van Trump liet weten dat de Republikeinse presidentskandidaat iets anders bedoelde. Trump wees volgens hem op de gezamenlijke kracht van de aanhangers van het Tweede Amendement. Die groep kan een vuist maken in het stemlokaal, bedoelde Trump volgens zijn campagneteam te zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl