NOS Nieuws

Belgisch koningspaar bezoekt plek aanslag Charleroi

Koning Filip bezoekt politiebureau Charleroi

De Belgische koning en koningin hebben vanmiddag Charleroi bezocht, waar zaterdag twee agentes gewond raakten bij een aanval met een machete.

Koning Filip en koningin Mathilde reden na terugkomst van hun bezoek aan de Olympische Spelen in Rio meteen door naar het ziekenhuis in Charleroi, waar Mathilde een van de gewonde agentes opzocht. De andere gewonde agente is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Brussel.

Filip en Mathilde spraken verder met personeel van het ziekenhuis. Na het bezoek ging het koningspaar naar het politiebureau waar de agentes werden aangevallen. Daar spraken ze met de burgemeester van Charleroi en agenten die afgelopen zaterdag dienst hadden.

'Geen doelwitten'

Vanochtend kwamen zo'n 250 agenten bijeen bij het politiebureau van Charleroi om steun te betuigen aan hun collega's. De politiemensen uit de Waalse stad namen een minuut stilte in acht. "We zijn geen doelwitten", stond te lezen op borden die ze droegen.

De Belgische autoriteiten hebben na de aanslag extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo krijgen politiebureaus extra beveiliging en worden enkele wijkkantoren gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl