NOS Voetbal

De Boer: situatie verre van ideaal

De Boer: Inter moet er meteen staan

Frank de Boer is officieel gepresenteerd als trainer van Internazionale. De voormalig Ajax-trainer tekende een contract tot medio 2019 in Milaan. De Boer is gelijk aan de slag gegaan. Hij heeft weinig tijd: woensdag wacht de eerste oefenwedstrijd in Jesi. Volgende week zondag opent Inter in de Serie A met een uitwedstrijd tegen Chievo Verona.

"Twee weken voorbereiding is weinig", erkende De Boer bij zijn presentatie op het trainingscentrum van de club. "Het is geen ideale situatie, dat is duidelijk. Maar we hebben een getalenteerde, ervaren ploeg. Deze selectie heeft veel meer ervaring dan Ajax, dus ik verwacht dat ze sneller mijn ideeën zullen overnemen. Na de winterstop zullen we zien hoe ver we zijn."

"We willen niet veel veranderen, maar wel onze ideeën neerleggen", vervolgde De Boer. "Het elftal moet in onze ideeën gaan geloven. Belangrijkste is dat mensen dezelfde taal spreken en hetzelfde willen. Alle mensen in de club. Ik wil iedereen leren kennen, niet alleen de spelers."

Frank de Boer tijdens zijn presentatie bij Inter

Als speler stond Frank de Boer niet bekend als een liefhebber van het Italiaanse voetbal. "De clubs hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er wordt geïnvesteerd in de jeugd. Dat past bij mij."

Ook kreeg De Boer vragen over zijn selectie. Voor topscorer Mauro Icardi is de nodige belangstelling. Eerder gaf De Boer al aan dat hij in principe geen spelers van Ajax zal meenemen. "Ik wil vooralsnog dat iedereen blijft, in ieder geval een aantal weken. Daarna gaan we verder kijken."

Inter zakte de afgelopen jaren af naar de subtop en haalde zelfs niet altijd Europees voetbal. Na de vierde plek speelt de ploeg dit jaar Europa League, maar dat was de beste prestatie sinds de tweede plaats in 2011. Dieptepunt was de negende plek in 2013. Met de nieuwe Chinese eigenaren lijkt er financieel inmiddels meer mogelijk.

"Dat is een goede zaak voor de club en het Italiaanse voetbal in het algemeen. Extra druk om te presteren voel ik niet. Bij Ajax en als speler bij FC Barcelona was die druk niet anders. Het is normaal en we gaan ons best doen om goed te spelen voor de supporters."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl