NOS Voetbal•

De Boer presenteert zich bij Internazionale

De officiële bevestiging moet nog komen, maar Frank de Boer heeft zichzelf al gepresenteerd als trainer van FC Internazionale. De Boer kwam vanavond aan op het vliegveld in Milaan. Hij liet meteen een boodschap achter voor de fans van Inter. "Ik ben blij om hier te zijn en ik hoop jullie snel te zien", zegt De Boer in een filmpje op het Twitter-account van Internazionale.

De Boer wordt dinsdag aan het begin van de middag officieel gepresenteerd. Hij is de opvolger van Roberto Mancini, die vanochtend de club verliet. Er ligt naar verluidt een contract voor drie jaar klaar voor De Boer. Hij gaat dan naar verwachting anderhalf tot twee miljoen euro per jaar verdienen.

Frank de Boer maakt bij aankomst op het vliegveld in Milaan direct kennis met de Italiaanse pers

De Boer leverde eind vorig seizoen, na het mislopen van de landstitel, zijn contract in bij Ajax. Hij werd eerder vier keer op een rij kampioen met de Amsterdamse club.

Nederlands getinte staf

Het is de bedoeling dat de technische staf van Internazionale een Nederlands tintje gaat krijgen. Onder anderen Orlando Trustfull (was vorig seizoen bij Ajax assistent van De Boer), Michel Kreek, conditietrainer Alessandro Schoenmaker (werkte voor FC Twente) en video-analyticus/scout Michele Santoni gaan mee naar het noorden van Italië.

Kreek speelde in de Italiaanse Serie A voor Padova en Perugia. Santoni was assistent-trainer bij Livorno.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl