NOS Nieuws

België verscherpt veiligheidsmaatregelen

Belgische Premier Michel over maatregelen na Charleroi

In België worden de veiligheidsmaatregelen aangescherpt na de aanval, gisteren, op een politiebureau in Charleroi. De maatregelen moeten vooral voor meer bescherming zorgen op de politiebureaus. Premier Michel heeft dat meegedeeld na overleg met de chefs van veiligheidsdiensten. De premier had zijn vakantie in Frankrijk afgebroken om terug te keren voor overleg in Brussel.

Gisteren meldde een man zich op een politiebureau in Charleroi, waar hij met een kapmes twee vrouwelijke politieagenten verwondde. Een van hen liep ernstige verwondingen op aan haar gezicht. Een andere politieman schoot de aanvaller neer, die korte tijd later aan zijn verwondingen bezweek.

De politie heeft de identiteit van de dader nog niet kunnen vaststellen.

Het dreigingsniveau in België staat onveranderd op 3. De politievakbond had verzocht het dreigingsniveau voor de politiebureaus ook te verhogen naar 3. Volgens Michel komen de nieuwste maatregelen voor de politiebureaus neer op niveau 2 plus. Om veiligheidsredenen zei hij niet wat de nieuwste maatregelen inhouden.

Luik

Dat iedereen extra alert blijft, blijkt uit een aanhouding in Luik. Daar liep vanochtend vroeg iemand met een kapmes rond. Uit voorzorg werd de wijk Le Carré geëvacueerd en afgesloten van de buitenwereld.

De politie ging daarna op jacht naar de man die na enkele uren werd gevonden. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen. Volgens het Openbaar Ministerie in Luik is de verdachte een Turkse Belg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl