Wout Poels zit er verslagen bij na de deceptie in de wegwedstrijd
NOS Wielrennen

Poels: heel veel last van mijn arm

Wout Poels zat er aangeslagen bij na de voor Nederland teleurstellend verlopen wegwedstrijd zaterdag. Met een bebloede elleboog en een pijnlijke rechter onderarm zijn de zorgen nog niet achter de rug. Terwijl hij woensdag de tijdrit moet rijden, laat hij vanavond in het olympisch dorp foto's maken van zijn arm.

"De bebloede elleboog valt wel mee, maar ik heb heel veel last van mijn arm", lichtte Poels de verwondingen toe. "Mijn arm zal niet gebroken zijn, maar ik moet voor de zekerheid toch even foto's laten maken om te checken of er niets mis is."

De Nederlandse wielrenner ging op de slotklim hard onderuit toen hij werd aangereden door een andere renner. Bovendien verkeerde hij in slechte doen: even voor zijn val had hij al moeten afhaken in de race om het podium.

Ik ben blij dat ik hier niet vier jaar voor heb getraind.

Wout Poels

"Dit is balen, dit is niet waar je voor gekomen bent. Ik had het ook niet verwacht. In het begin voelde ik me wel goed, maar bij de laatste keer over de kasseien trokken, voelde ik al dat het niet mijn dag ging worden. Toen viel ik nog op de klim en daarmee was het eigenlijk gelijk gedaan."

Poels prijst zich gelukkig dat hij al een mooi seizoen achter de rug heeft. "Hier moet het allemaal op één dag gebeuren, dus ik ben blij dat ik hier niet vier jaar voor heb getraind. Maar dit zijn wel kansen die maar eens de vier jaar voorbijkomen. Dan heb je ook nog zo'n parcours en is het wel heel zuur dat het net vandaag niet lukt allemaal."

Zijn ploeg kende ook geen goede dag. "Je kunt een paar weken geleden heel goed zijn, maar daar heb je nu niks aan. We zijn op waarde geklopt", besloot hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl