Spelers van PSV vieren het winnende doelpunt

PSV toont veerkracht in Utrecht

Landskampioen PSV is het eredivisieseizoen begonnen met een moeizame zege op FC Utrecht: 1-2. Na een vlak begin zorgde FC Utrecht met een paar dreigende aanvallen voor leven in de brouwerij.

In het vervolg van de eerste helft was de thuisclub zelfs heer en meester en ging verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in. Sébastien Haller kopte raak uit een voorzet van Sofyan Amrabat.

Sébastien Haller heeft Utrecht op voorsprong gezet
    Davy Pröpper bracht PSV op gelijke hoogte met FC Utrecht

Na rust kantelde de wedstrijd. Davy Pröpper bracht het gretige PSV op gelijke hoogte met een fraai schot vanaf de rand van de zestien meter, al werd hij daarbij geholpen door de mistastende doelman Robbin Ruiter.

Ook bij de tweede Eindhovense goal zag de doelman, terug van lang blessureleed, er niet goed uit. Een onnodige handsbal van Willem Janssen, die in het centrum van de verdediging speelde, leverde PSV een vrije trap op. De inzet van Gastón Pereiro was houdbaar, maar de Uruguayaan nam het cadeautje graag in ontvangst.

In de slotfase kreeg de thuisploeg toch nog kansen op de gelijkmaker. Met name Haller had diep in blessuretijd de gelijkmaker op zijn schoen, maar de Fransman vond Jeroen Zoet op zijn weg.