Spelers Exceslior vieren het openingsdoelpunt

Twente thuis onderuit tegen Excelsior

FC Twente is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag tegen Excelsior. De Tukkers gingen in eigen huis verrassend met 2-1 onderuit.

Twente had weliswaar het meeste balbezit voor rust, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Na een snelle counter bleken Nigel Hasselbaink (voorzet) en Vermeulen (inglijder eerste paal) in staat vier verdedigers te verschalken.

Hakim Ziyech druipt af na de nederlaag
    De nieuwe algemeen directeur Jan van Halst sprak voor het duel het publiek toe

Twente oogde steeds machtelozer na rust en liep opnieuw tegen een counter aan; Luigi Bruins vond met een fraaie steekpass Owusu, die via de paal scoorde. De thuisploeg gaf niet op, ging alles-of-niets spelen, maar kwam niet verder dan een late goal van invaller Oosterwijk.

Bij de Tukkers speelde Hakim Ziyech een ongelukkige wedstrijd. De smaakmaker van afgelopen jaren aast op een transfer, maar draagt nog steeds het shirt van FC Twente.