Presentator Jan Joost van Gangelen van Fox Sports in gesprek met PSV-trainer Philip Cocu op 16 augustus 2015
NOS Nieuws

Fox Sports nog steeds te zien voor KPN-klanten

Telecombedrijf KPN biedt nog steeds de tv-zenders van Fox Sports aan. Fox Sports dreigde KPN dat te verbieden als er om 18.00 nog geen nieuw contract was. Het oude contract liep 1 augustus al af.

Al maanden proberen Fox Sports en KPN een nieuwe overeenkomst te bereiken. Of de bedrijven nu wel een nieuwe overeenkomst hebben over de uitzendrechten, is niet duidelijk. Volgens KPN wordt er nog onderhandeld. Fox Sports is niet bereikbaar voor commentaar.

Op de zenders van Fox Sports worden onder meer alle voetbalwedstrijden uit de Eredivisie uitgezonden. Zo'n 200.000 klanten hebben via KPN een abonnement op Fox Sports.

Geld

Het conflict tussen Fox Sports en KPN gaat over geld en uitzendmogelijkheden. De ruzie loopt hoog op en de bedrijven proberen elkaar de schuld te geven. Zo roept Fox Sports via advertenties in verschillende kranten en op zijn zenders KPN-klanten op de KPN klantenservice te bellen.

KPN zegt de prijsverhoging die Fox wil, niet aan zijn klanten door te willen berekenen. Vorige maand verloor het bedrijf een rechtszaak tegen Fox Sports. Concurrent Ziggo heeft volgens KPN een gunstiger afspraak met Fox, maar volgens de rechter kan KPN niet zomaar een vergelijkbare overeenkomst eisen.

ADO - Go Ahead

De eerste wedstrijd die wordt uitgezonden vanavond is ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles. Die begint om 18.30 uur. Later op de avond spelen Utrecht en PSV, Twente en Excelsior en Willem II en Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl