Na bijna zes jaar bezoekt een ontsnapt konijn zijn zus en zijn oude hok
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Ontsnapt konijn duikt na zes jaar weer op in zijn tuin in Meppel

Dolblij is konijnenbazin Iris Meulman uit Meppel. Na bijna zes jaar zwerven is haar bejaarde konijn weer terug. Het dier smeerde 'm in 2010 tijdens een vakantie.

Vanochtend zocht het dier haar oude hok op en haar even oude zusje Anna (10). "Mijn buurvrouw had haar deze week al gezien en een foto gestuurd. Heel toevallig zien we haar vanmorgen ineens weer in de tuin", vertelt ze tegen RTV Drenthe.

"Niet dwingen te blijven"

Ze hoopt dat het dier blijft - heeft daarom voer en water neergezet - maar wil dat niet afdwingen. "We willen haar geen stress bezorgen. Ze heeft zo lang in het wild geleefd, dat het ons niet verstandig lijkt."

De eigenaresse weet na al die jaren zeker, dat het om haar eigen dier gaat. "Dat weten we door de tekeningen op de rug. Daarnaast was 'ie ook nog redelijk tam."

Een buurvrouw zorgde zes jaar geleden voor de beide konijnen. Tot haar grote schrik vond die op een ochtend slechts een vrouwtje in het hok. En een kat.

Grootste schrik voor oppas

Volgens haar is het de grootste schrik die je je als konijnenoppas maar voor kunt stellen. "Ik hoop nu maar dat konijntje 2 zich spontaan weer meldt...", schrijft ze oktober 2010 op haar blog.

Dat duurde dus bijna zes jaar. Eerst denkt de buurvrouw dat iemand een beeldje van een konijn in zijn tuin heeft gezet, maar het neusje van het beeldje beweegt. "Het konijn van de buren!", blogt ze. "Het leeft nog!"

Ze constateert: de overlever is inmiddels de schrik van de katten in de buurt.

Advertentie via Ster.nl