NOS Nieuws

13 doden bij brand in bar in Rouen

Bij een brand in een bar in de Franse stad Rouen zijn zeker dertien mensen omgekomen. Zes mensen raakten "zeer ernstig gewond", zegt de politie.

De brand brak rond middernacht uit in het souterrain van de bar. Er werd een verjaardagsfeest gevierd. De brand ontstond toen iemand een taart met kaarsen naar de bezoekers bracht. Die vrouw struikelde waardoor het tapijt vlam vatte, meldt correspondent Frank Renout. Door de vlammen kwamen er giftige stoffen vrij in de isolerende laag geluidwering in het plafond. Vermoedelijk zijn de meeste slachtoffers daardoor gestikt.

Er is geen ontploffing geweest. Alles wijst op een ongeluk, zegt Renout. Volgens een lokale krant zijn de slachtoffers tussen de 18 en 25 jaar oud.

Hoe ontstond de brand in Rouen?

Een getuige zag hoe de brand ontstond. "Ik zei tegen een vriendin: 'laten we op het terras gaan zitten.' Ik ging zitten en voordat ik het wist, vloog alles om me heen", zei de vrouw. "We zagen de vlammen in het gebouw en de stoelen vlogen door het raam."

Het tweetal werd bang en besloot weg te gaan. "Ik had dood kunnen gaan als mijn vriendin er niet was geweest. Ik heb kinderen, en er zaten twee vriendinnen van me beneden die ook kinderen hebben. Verschrikkelijk."

Ik ging buiten zitten en voordat ik het wist, vloog alles om me heen.

Getuige van de brand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl