NOS Sport

IOC-president Bach: Spelen antwoord op wereld van crisis

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de hoop uitgesproken dat het grootste mondiale sportevenement zal bijdragen aan een betere wereld.

"We leven in een wereld van crisis, wantrouwen en onzekerheid. Hier is ons olympische antwoord. De tienduizend beste sporters van de wereld gaan met elkaar de strijd aan en leven vreedzaam met elkaar in een dorp, waar ze hun eten en emoties delen", sprak Bach.

"We leven in een wereld waarin mensen denken dat ze superieur zijn aan anderen. Ons antwoord is olympische solidariteit. In onze olympische wereld tolereren we geen ongelijkheid. Onze diversiteit maakt ons één."

We leven in een wereld waarin mensen denken dat ze superieur zijn aan anderen.

Thomas Bach

Katalysator

In het verleden liet Bach zich nog weleens kritisch uit over met name de voorbereidingen van de Olympische Spelen van Rio, maar tijdens de opening was hij vol lof.

"Het organiserend comité, de Braziliaanse autoriteiten en alle Brazilianen kunnen trots zijn. Met de Spelen als katalysator hebben jullie in zeven jaar gerealiseerd waar generaties voor jullie alleen maar van konden dromen", aldus Bach.

"Jullie hebben van Rio een moderne metropool gemaakt, die nóg mooier is geworden. Jullie hebben dat bovendien gepresteerd in een moeilijke periode. Wij hebben altijd in jullie geloofd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl