NOS Nieuws

Black Lives Matter-protest blokkeert toegangsweg Heathrow

Black Lives Matter protest in Groot-Brittannië

Zes demonstranten van de beweging Black Lives Matter blokkeren een van de toegangswegen naar de Londense luchthaven Heathrow. Ze liggen aan elkaar geketend op de weg, waardoor het verkeer er niet langs kan, melden verschillende Britse media.

De demonstranten hebben een spandoek uitgerold waarop de tekst 'Dit is een crisis' staat, schrijft The Guardian. Een aantal betogers zijn volgens de politie gearresteerd. De luchthaven zegt nog geen signalen te hebben gekregen dat passagiers hun vlucht hebben gemist door de demonstratie.

Op een filmpje dat door een omstander is gemaakt, is te horen dat de demonstranten scanderen "geen gerechtigheid voor ons, dan geen rust voor hen".

Nottingham

Ook in het centrum van Nottingham hinderen aan elkaar geketende demonstranten het verkeer. Bussen moeten omrijden en trams kunnen niet verder, omdat vier betogers op een kruising liggen.

"Mensen moeten naar ons gaan luisteren, luisteren naar wat er gebeurt met zwarte mensen. Niet alleen in de VS. Onze kinderen en onze families worden vermoord. Zwarte mensen maken veel minder kans op een baan" zegt een van de organisatoren van het protest tegen de BBC.

De Black Lives Matter beweging strijdt voor gelijke behandeling van zwarte en blanke mensen. De beweging werd in de Verenigde Staten opgericht nadat een buurtwacht een paar jaar geleden werd vrijgesproken voor het doodschieten van de 17-jarige donkere Trayvon Martin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl