NOS Nieuws

Politie strijdt met loktelefoons tegen zakkenrollers bij EuroPride

De Amsterdamse politie wil tijdens EuroPride zakkenrollers aanpakken met loktelefoons. Agenten in burger hebben de telefoons bij zich. Als een zakkenroller er een steelt, is die op te sporen via gps, zelfs als het toestel wordt uitgezet.

De politie wil met deze telefoons zakkenrollers afschrikken. De dieven kunnen op heterdaad worden betrapt, maar wachten met de aanhouding kan meer opleveren. "We kunnen dan bij iemand uitkomen die mogelijk meer telefoons heeft gerold", zegt Frans Zuiderhoek van de politie.

150 aangiften

Vorig jaar waren er tijdens de Gay Pride in de hoofdstad nog 155 aangiften van gestolen telefoons, het jaar daarvoor 180. "Het schommelt altijd rond de 150 tijdens dit evenement", zegt Zuiderhoek.

De politie raadt mensen aan om telefoons niet in hun achterzak te doen. "Dat doe je met een biljet van 500 euro ook niet. Een telefoon is zelfs meer waard", zegt de politie.

Een speciaal politieteam stort zich op het opsporen van gestolen telefoons tijdens het evenement. Volgens de politie is het verstandig om het unieke imei-nummer en de inloggegevens van het mobiele toestel op te schrijven. De politie kan dan in sommige gevallen ook een normaal mobieltje opsporen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl