Het toestel, een Boeing 777, brandde helemaal uit
NOS Nieuws

Vliegtuig in brand op luchthaven Dubai

Op de internationale luchthaven van Dubai is een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Emirates na een mislukte landing in brand gevlogen. Het toestel had 282 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord. Iedereen kon het toestel verlaten. Er zijn geen berichten over gewonden.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekendgemaakt. Er zijn geen aanwijzingen voor terrorisme. Mogelijk waren er problemen met het landingsgestel. Volgens de luchtvaartwebsite Aviation Herald waarschuwde de verkeerstoren de bemanning bij het naderen van de landingsbaan dat het landingsgestel moest worden uitgeklapt.

Kort daarna zei de gezagvoerder dat hij een doorstart wilde maken. Dat mislukte, waarna het toestel aan het eind van de landingsbaan neerkwam. Op videobeelden is te zien dat het toestel met zijn romp op de grond is terechtgekomen. Er komt rook vrij. Later is een explosie te zien. Vermoedelijk waren de inzittenden op dat moment al in veiligheid gebracht.

De Boeing 777 was opgestegen in Thiruvananthapuram in het zuiden van India. Het vliegverkeer in Dubai wordt aan het eind van de middag hervat. Een nabijgelegen vliegveld is wel in gebruik.

Vliegtuig Emirates in brand na landing

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl