Anton Yelchin in 2014
NOS Nieuws

Ouders verongelukte Star Trek-acteur dagen Fiat Chrysler

De ouders van de verongelukte Star Trek-acteur Anton Yelchin klagen autofabrikant Fiat Chrysler aan voor de dood van hun zoon. De 27-jarige acteur werd op zijn oprit in Los Angeles geplet door zijn eigen auto, een Jeep Grand Cherokee. Jeep is onderdeel van het Fiat Chrysler-concern.

De auto reed uit zichzelf naar achteren en drukte Yelchin tussen een brievenbus en een hek.

Volgens Yelchins ouders is een kapotte automatische versnellingsbak de oorzaak van het ongeluk. "Anton werd doodgedrukt en heeft nog enige tijd stikkend moeten wachten op zijn dood", staat er in de aanklacht.

Huilend

De moeder van de acteur zei op een persconferentie dat Fiat Chrysler winst belangrijker vindt dan veiligheid. "Ondanks ons onbeschrijfelijke verdriet doen we dit om te voorkomen dat nog meer families dit drama moeten meemaken", zei Irina Yelchin in tranen.

Het model Jeep dat Yelchin had, behoorde tot ruim een miljoen voertuigen die Fiat Chrysler in mei terugriep vanwege problemen met de versnellingsbak. Uit onderzoek is gebleken dat er door die problemen in de VS zeker 266 ongelukken zijn geweest, waarbij 68 mensen gewond raakten.

Ook Yelchin had in mei bericht gekregen dat zijn auto terug moest naar de garage. Zeven dagen voor zijn dood kreeg hij een tweede bericht, dat er een aanpassing voor het probleem beschikbaar was.

Haast met oplossing

Fiat Chrysler zegt dat het nog niet kan reageren op de aanklacht van Yelchins ouders. Wel heeft het bedrijf gezegd haast te maken met het aanpassen van alle Jeep-modellen die een versnellingsbakprobleem kunnen hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl