Een veerboot in de haven van Dover
NOS Nieuws

Franse politie patrouilleert op veerboten in Kanaal

De Franse politie is begonnen met patrouilles op veerboten die tussen Frankrijk en Groot-Brittannië varen. De maatregel is ingevoerd vanwege de recente aanslagen, zegt een woordvoerder tegen persbureau AFP.

Er is een speciale eenheid aangesteld die willekeurige patrouilles doet op ferry's voor de Franse kust. De agenten lopen gewapend over de veerboten. Hun aanwezigheid moet terroristen afschrikken.

De eerste patrouille was afgelopen maandag. Toen kwamen Franse agenten via een helikopter aan boord bij een ferry die vanuit Zuid-Engeland naar de Franse kuststad Caen voer.

Verscherpt

Franse agenten lopen nu alleen nog rondes op boten voor de Franse kust. Frankrijk en Groot-Brittannië bespreken nog of de agenten in de toekomst ook in Britse wateren toezicht mogen houden.

De veiligheidseisen voor veerboten waren al verscherpt na de aanslagen in Nice en München. Anderhalve week geleden leidden de extra controles tot megafiles bij de haven van Dover. Automobilisten stonden daar uren vast, bij hoge temperaturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl