Homo-ontmoetingsplaats afgesloten na klachten
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Ede sluit homo-ontmoetingsplaats langs A12

Een homo-ontmoetingsplaats langs de A12 bij Ede is na klachten over overlast gesloten door de gemeente. Een hek met kettingslot blokkeert nu de toegang.

De overlast van de ontmoetingsplaats Ginkelse Heide is de gemeente Ede al lange tijd een doorn in het oog, zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland. Nietsvermoedende wandelaars zouden hebben geklaagd over mannen die in het openbaar seks met elkaar hebben. Daarnaast is het gebied achter de parkeerplaats volgens de gemeente belangrijk voor wild dat over het nieuwe ecoduct trekt.

400 auto's per dag

Homo-belangenorganisatie COC is verbolgen over de sluiting. Volgens Janneke van Maanen van het COC is de homo-ontmoetingsplaats belangrijk voor veel mensen. "Uit onderzoek blijkt dat er zo'n 400 auto's per dag komen. Buitenstaanders snappen het misschien niet, maar voor veel mensen, zoals getrouwde mannen en mannen die nog niet uit de kast zijn gekomen, is het erg belangrijk dat ze ergens kunnen afspreken."

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er is gesproken over verplaatsing van de parkeerplaats, maar dat bleek geen optie. En dus staat er nu een hek. "Daarmee is de parkeerplaats weer een echte parkeerplaats, waarvoor deze bedoeld is: voor automobilisten om even te rusten", aldus de gemeente.

Advertentie via Ster.nl