De arrestatie van de man
NOS Nieuws

Levenslang voor doorsnijden keel in Londense metro

De man die vorig jaar willekeurige metropassagiers neerstak in de Londense metro heeft daarvoor een levenslange celstraf gekregen. De 30-jarige dader was geïnspireerd door terreurbeweging Islamitische Staat en lijdt aan paranoïde schizofrenie.

De in Somalië geboren man komt voorlopig vast te zitten in een zwaarbewaakte psychiatrische afdeling. Het duurt minimaal 8,5 jaar voordat hij kans heeft op vervroegde vrijlating.

Een slachtoffer raakte bij de aanval op 5 december zwaargewond: zijn keel werd deels doorgesneden. Volgens ooggetuigen had de dader daarbij "voor Syrië" geroepen.

Maximale impact

"Dat was een poging een onschuldig persoon te vermoorden om ideologische redenen", zei de rechter volgens de BBC. "Voor de maximale impact sneed hij voor de ogen van medepassagiers de keel door van het slachtoffer."

Bij de steekpartij raakten nog twee mensen gewond. De arrestatie van de dader werd door omstanders gefilmd.

Beelden van de arrestatie

De man wiens keel werd doorgesneden overleefde het door een noodoperatie. De dader ontkende dat hij de metropassagier wilde vermoorden. De rechtbank geloofde dat niet en veroordeelde hem voor poging tot moord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl