NOS Nieuws

Verkeer A4 ruim uur stilgelegd na opmerking over bom

Man wordt aangehouden door het arrestatieteam op de A4

Op de A4 bij Amsterdam is een man aangehouden, omdat hij in een volle touringcar een opmerking maakte over een bom. Het verkeer op de weg richting Schiphol werd stilgelegd. Volgens de politie gaat het om een 41-jarige Amsterdammer, die vermoedelijk verward was.

Om 10.15 liet de politie weten dat er niets verdachts was aangetroffen in de bus. De passagiers konden weer instappen en hun weg vervolgen naar Schiphol. De A4 is weer vrijgegeven.

De politieactie was deels te volgen via de camera's van de VerkeersInformatieDienst vanaf knooppunt Badhoevedorp. Te zien was hoe er een man met zijn handen omhoog naast de bus stond. Er liep een arrestatieteam op hem af, maar op dat moment besloot de VID de camera weg te draaien.

Te zien was hoe verderop de snelweg een tiental mensen stond, vermoedelijk andere passagiers. De bus was ingezet door de NS, omdat er deze week minder treinen rijden tussen Amsterdam en Schiphol.

De passagiers uit de bus wachtten een eind verderop

Een passagier had 112 gebeld vanwege de opmerking. De chauffeur zette zelf de bus aan de kant. Volgens een woordvoerder van de politie gaf de man al snel na zijn arrestatie aan dat het niet zo bedoeld was. "Maar we kunnen geen enkel risico nemen."

Politie zet snelweg A4 af

De politie liet de auto's die achter de afsluiting staan omkeren. Het verkeer werd omgeleid vanaf de A10.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl