Een EasyJet-vliegtuig op Schiphol
NOS Nieuws

Nieuwe actie van EasyJet-piloten op Schiphol

Piloten van EasyJet hebben op Schiphol om 06.00 uur het werk neergelegd. Ze staken tot 10.00 uur, zegt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Ze willen daarmee doorbetaling bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen afdwingen.

De luchtvaartmaatschappij laat op z'n website weten dat er vluchten vanaf Schiphol zullen uitvallen. Zeker zes vluchten die vanochtend vanaf Schiphol zouden vertrekken, zijn al geannuleerd.

'Vliegen zit in ons DNA, dus dit doet ons ook pijn'

Eerdere acties

In juni voerden de piloten ook al actie. Onderhandelingen met de directie van EasyJet hebben volgens de VNV sinds die tijd niets opgeleverd. "Het management blijft volharden in tijdrekken en is niet bereid tot enige toenadering, terwijl onlangs in Frankrijk wel een veel riantere cao met de Franse vliegers is gesloten", zegt de bond.

Bij de vorige werkonderbreking vielen de gevolgen voor de reizigers mee. EasyJet haalde toen piloten uit het buitenland om de vluchten vanaf Schiphol te bemannen. "Met het inzetten van stakingsbrekers gooit EasyJet olie op het vuur", zegt de VNV, die de directie bij voorbaat verantwoordelijk stelt voor overlast voor reizigers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl