Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen derde, Hamilton wint GP van Duitsland

Max Verstappen heeft zijn eerste Formule 1-race in Duitsland bekroond met de derde plaats. Op het Hockenheim-circuit eindigde de 18-jarige Formule 1-coureur achter winnaar Lewis Hamilton en Red Bull-ploeggenoot Daniel Ricciardo.

Nico Rosberg kwam als vierde over de streep in Duitsland. De Mercedes-coureur vertrok vanaf poleposition, maar kwam niet goed weg bij de start en nog voor de eerste bocht gingen Hamilton, Ricciardo en Verstappen hem al voorbij. Met een fraaie manoeuvre zette Verstappen zijn bolide ook nog voor die van Ricciardo.

Hamilton liep steeds verder uit en reed in zijn Mercedes onbedreigd naar zijn zesde zege van het seizoen en de 49ste uit zijn loopbaan. Daarachter vochten Rosberg en de beide Red Bulls om de overige podiumplaatsen.

  • AFP
    Lewis Hamilton (l) gaat aan de leiding bij de start van de GP van Duitsland
  • AFP
    Max Verstappen in derde positie op het circuit van Hockenheim
  • AFP
    Nico Rosberg in de achtervolging op Huckenheim
  • AFP
    Lewis Hamilton viert zijn overwinning, Daniel Ricciardo (l) werd tweede en Max Verstappen derde (r)
  • AFP
    Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton en Max Verstappen vieren hun podiumplaatsen

Rosberg kwam als eerste binnen voor zijn tweede bandenwissel. Een ronde later volgde Verstappen, die meteen werd gepasseerd door de Duitser toen hij terugkwam op de baan. Rosberg kreeg echter vijf seconden tijdstraf omdat hij Verstappen bij de actie buiten de baan had gedwongen.

De Mercedes-coureur zat de straf uit bij zijn derde pitstop, waardoor Verstappen, die meteen daarna binnenkwam, zich weer voor de Duitser kon nestelen. Ricciardo kreeg hij niet meer te pakken; de Australiër reed soeverein naar de tweede plaats.

Verstappen finishte op zes seconden van zijn ploeggenoot als derde en haalde zo in zijn achtste race voor Red Bull voor de vierde keer het podium.

  • NOS
    De uitslag van de GP van Duitsland
  • NOS
    De uitslag van de GP van Duitsland
  • NOS
    De stand in de Formule 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl