De eerste fan die het nieuwe Harry Potter-boek vannacht in een boekwinkel in Londen kocht

Opnieuw Harry Potter-gekte, maar komt er ook nog meer?

De Harry Potter-mania is weer helemaal terug. Gisteren ging in de Londense theaterwijk West End het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in première. En sinds middernacht is een boek dat op het script is gebaseerd te koop. In tal van landen, waaronder Nederland, openden boekwinkels speciaal de deuren. Ook vanochtend zijn er nog allerlei speciale acties met onder meer Harry Potter-ontbijten.

Het toneelstuk is in Londen nu al een doorslaand succes. De kritieken zijn lovend en de fans die bij een van de try-outs konden zijn vonden het fantastisch. Het stuk is, natuurlijk, gebaseerd op een verhaal van J.K. Rowling en voor toneel bewerkt door toneelschrijver Jack Thorne en regisseur John Tiffany. Het duurt meer dan vijf uur en is in twee delen opgeknipt. De kaarten zijn al tot mei volgend jaar uitverkocht.

Opnieuw Harry Potter-gekte
  • AFP
    Fans in een boekhandel in Singapore bij een poster van Harry Potter
  • AFP
  • AFP
    Een moeder en dochter in Hongkong zijn samen fan
  • AFP
    De boekhandels hebben groot ingekocht

Duizenden fans verzamelden zich bij het Palace Theatre, waar het stuk in première ging, om een glimp op te vangen van J.K. Rowling en de acteurs. De gelukkigen met een kaartje waren na afloop dolenthousiast. "Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten", zei Kylie Cruikshanks. "De verwachtingen waren hoog, maar ze zijn allemaal waargemaakt." Ashley Nottingham was na afloop sprakeloos. "Zoiets heb ik in het theater nog nooit gezien."

Na afloop van de show kwam J.K Rowling op het podium en kreeg ze een staande ovatie. Op een vraag van persbureau Reuters of er nu nog meer Harry Potter-verhalen komen zei ze; "Nee, nee. Potter gaat op een enorme reis tijdens dit stuk en dan, ja, dan is het wel klaar. Het is fantastisch om te zien dat dit is gelukt, maar Harry is wel klaar nu."

Toch zal de Harry Pottermania van tijd tot tijd nog wel de kop blijven opsteken. In november komt er nog een film uit van Rowlings boek Fantastic Beasts and where to find them, een spin-off van de Potter-reeks. En in april volgend jaar opent er een tweede Harry Potter-attractie in de Universal Studios in Los Angeles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl