Het incident was in de Peperstraat, in de binnenstad van Groningen
NOS Nieuws

Politie onderzoekt uitgaansgeweld Groningen

De politie gaat onderzoek doen naar een vechtpartij tussen twee groepen cafégangers vrijdagnacht in de binnenstad van Groningen. Berichten dat het gaat om antihomogeweld lijken volgens de politie vooralsnog niet waar te zijn, maar dat staat nog niet met zekerheid vast.

Vanwege de vechtpartij, bij de uitgang van een café in de Peperstraat, stapte een van de betrokkenen gisteren naar de media. De 26-jarige Groninger was gewond in het ziekenhuis beland en zei tegen RTV Noord dat hij door zes mannen was mishandeld vanwege zijn geaardheid. Verder klaagde hij dat agenten die nacht weigerden om een aangifte op te nemen. Ze zeiden dat hij maandag moest terugkomen.

De moeder van de man zette een emotionele reactie op Facebook. RTV Noord wees erop dat er in het verleden meerdere gevallen van antihomogeweld waren in het Groningse uitgaansleven.

'Regulier' uitgaansgeweld

Maar volgens de politie ligt deze zaak genuanceerder. Uit een eerste onderzoek zou zijn gebleken dat het niet gaat om antihomogeweld, maar om uitgaansgeweld zoals dat wel vaker voorkomt. Bovendien zou de 26-jarige Groninger zelf de eerste klappen hebben uitgedeeld.

Over de weigering om aangifte op te nemen, zegt de politie dat dit gebruikelijk is in een drukke uitgaansnacht. Tegen beide kampen is gezegd dat ze maandag moesten terugkomen. Daarna wordt onderzocht wat er precies is gebeurd bij de vechtpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl