Meer dan 100.000 bezoekers bij Real Madrid - Chelsea
NOS Voetbal

105.826 man zien Real winnen, stijlvol debuut Ibrahimovic

Real Madrid heeft in het Amerikaanse Michigan voor de ogen van een gigantisch publiek een oefenduel met Chelsea afgewerkt. Liefst 105.826 fans zagen de Madrilenen met 3-2 winnen van de Engelsen.

Het is geen toeschouwersrecord voor een voetbalwedstrijd in de Verenigde Staten. Twee jaar geleden kwamen in hetzelfde stadion 109.318 mensen af op een oefenwedstrijd van Real Madrid tegen Manchester United, toen een van de eerste wedstrijden van Louis van Gaal.

De winnaar van de Champions League, nog zonder de vakantie vierende Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, stond in het duel binnen een mum van tijd met 3-0 voor door goals van Marcelo (twee keer) en Mariano. Eden Hazard deed na rust twee keer wat terug voor Chelsea.

  • AFP
    In 2014 keken er 109.000 mensen naar Real Madrid - Manchester United
  • AFP
    Elke winter wordt er in Michigan ook de 'Winter Classic' gespeeld

Stijlvol debuut Ibrahimovic

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan debuteerde Zlatan Ibrahimovic in stijl voor Manchester United. De aanvaller opende in het Zweedse Göteborg op fraaie wijze de score tegen Galatasaray. De ploeg van coach José Mourinho won de wedstrijd met 5-2.

Bij Manchester United was er een basisplaats voor Daley Blind en mocht Memphis Depay na 68 minuten invallen. Wesley Sneijder werd bij Galatasaray na 76 minuten naar de kant gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl