Khizr Khan houdt de Amerikaanse grondwet vast
NOS Nieuws

Trump verdedigt zich tegenover vader moslimmilitair

Donald Trump heeft zich verweerd tegen de kritiek van de vader van een gesneuvelde Amerikaanse moslimmilitair. Die viel de Republikeinse presidentskandidaat donderdagavond op de Democratische conventie aan omdat hij geen enkel offer zou hebben gebracht voor de VS.

"Ik heb veel offers gebracht en ik werk heel, heel hard", reageerde Trump in een interview met de zender ABC. "Ik heb duizenden banen gecreëerd, tienduizenden banen. Dat zijn ook offers."

De kritiek kwam van een man van Pakistaanse afkomst, Khizr Khan. Hij kwam het podium op voordat Hillary Clinton sprak en zei dat Trump geen offer heeft gebracht voor de VS, terwijl Khans zoon zijn leven gaf om het leven van andere Amerikaanse militairen in Irak te redden.

Zwijgende vrouw

Humayun Khan (27) kwam om het leven toen hij een auto tegenhield die dreigde in te rijden op een Amerikaanse basis in Irak. Omdat hij daarmee het leven van andere militairen redde, kreeg hij postuum een oorlogsonderscheiding, de Bronzen Ster. "Als het aan Donald Trump had gelegen, was hij nooit in Amerika geweest", zei Khan over zijn zoon.

Trump greep de gelegenheid aan om kritiek te uiten op de vrouw van Khan, die zwijgend naast haar man op het podium stond met een hoofddoek om. "Ze stond daar maar en had niets te zeggen, misschien mócht ze wel niets zeggen, ik weet het niet." Ghazala Khan zei na de verklaring van haar man dat ze zweeg omdat ze emotioneel was door de rouw om haar zoon en dat ze zelfs geen foto van hem kan zien zonder te huilen.

Moslimvader: je mag mijn grondwet wel lenen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl