Simona Halep balt haar vuist in het duel met Angelique Kerber
NOS Sport

Halep na foutenfestival in finale Montreal

Simona Halep heeft de eindstrijd van het WTA-toernooi in Montreal bereikt. De als vijfde geplaatste Roemeense won in een foutenfestival met 6-0, 3-6, 6-2 van Angelique Kerber.

In de eerste set maakte regerend Australian Open-kampioene Kerber er een potje van. Ze maakte twintig onnodige fouten (tegenover twee voor Halep) en won geen enkel punt op haar tweede opslag.

Gezicht als een oorwurm

De als tweede geplaatste Duitse onderging vervolgens een peptalk van haar coach met een gezicht als een oorwurm, maar ging daarna wel iets beter spelen en won vanaf 2-3 zes games op rij.

Een terneergeslagen Angelique Kerber krijgt een peptalk van haar coach in haar duel met Halep, maar het mocht niet baten

In het vervolg stokte de Duitse machine toch weer. Halep, die dit jaar al twee keer verloor van Kerber, nam meer risico en stelde de zege met zes games op rij alsnog veilig. Halep ontmoet in de finale de Slowaakse Kristina Kucova of de Amerikaanse Madison Keys.

Geen Olympische Spelen

Ondanks haar goede vorm neemt Halep geen deel aan de Olympische Spelen. Ze trok zich terug uit angst voor besmetting met het zika-virus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl