Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen start als vierde op Hockenheim, pole voor Rosberg

Nico Rosberg vertrekt zondag net als twee jaar geleden bij de laatste Grand Prix van Duitsland vanaf poleposition. De Mercedescoureur liet op het circuit van Hockenheim de snelste tijd noteren in de kwalificatie: 1.14,363.

De GP van Duitsland was een jaar van de kalender, maar Rosberg liet zien dat hij de bochten nog goed in de vingers had. De Duitser hield zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton 0,107 van zich af. Twee jaar geleden crashte Hamilton nog in de kwalificatie en startte hij achteraan.

Max Verstappen klokte de vierde tijd. De Nederlander gaf in zijn Red Bull 0,471 toe op Rosberg. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo klokte de derde tijd.

"Ricciardo maakt er een gewoonte van om Verstappen op zaterdag te verslaan", concludeert Formule 1-verslaggever Louis Dekker. "Maar sinds Verstappen bij Red Bull Racing rijdt, behaalt hij op zondag veel meer punten dan de Australiër. Samen gaan de coureurs morgen het gevecht aan met Ferrari, dat op dit moment met Vettel en Räikkönen op de tweede plaats staat in het kampioenschap voor teams."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl